2008. január 20., vasárnap

2008 január 21. - felmérés

Reggel 7:45-ös kelés, de természetesen Gaszton miatt késve indulunk el, és dugó is van lefelé. A 9:30-as felmérésre éppen leérünk. Persze ő ráér, mert 1 órával későbbre van ideje. Szétszedem a hajót. Árboc súlyt és billegést mérnek. A Wilke, amiről az idők folyamán elmaradt a súly, pont 8kg volt, a Pata picit több. Bumm, kormány rendben. A hajó 120,25kg. Vitorlák a szélső méret maximumán vannak.
Érdekes, hogy az új hajókkal súlyproblémák vannak. Szinte az összes új Devoti könnyebb 0,5-2kg-val a 120kg-os minimum határnál. Raffa vitorláinak felmérésénél ott voltam véletlenül, és mindkét vitorlája, amivel egyébként a versenyen is indult itt, túlméretesek voltak.
Persze aztán a pöcsölés folytatódik. Gasztika már 3 napja szereli a hajóját, és minden darab kötélért külön kell rohangálni a vitorlásboltba. Ráadásul vett egy szilikon spray-t, ami majdnem üres volt, így nem sokra ment vele. Az 1 éves hajóján több dolog megy tönkre, mint az én 4 évesemen. Nem tudom mit csinál velük, de mágikus. Én már régen mennék el innen, de nem tudok, mert sajnos össze vagyunk kötve. Persze sietni nem hajlandó, csak akkor tud, amikor neki van valami más dolga...

Nincsenek megjegyzések: