2008. január 7., hétfő

2008 január 7. hétfő

Kelés után rögtön a számítógéphez ültem, hogy beszélhessek az otthoniakkal. Szerencsére sikerült, így jó indult a nap. Erre még jött az is, hogy az UTE megverte a DAB csapatát vasárnap este! :) Végre kezdenek magukra találni, talán tudok még februárban meccsre is menni.
Első utunk a konditerembe vezetett, ahol sok álmos arc, köztük a két uszkár is tartózkodott. ( ha nem tudod ki, olvass vissza, a szerk. ). Kemény edzés volt, mitegy másfél óra. Ezután haza kellett kanyarodni, mivel otthon hagytam a szőlőrúzsomat, és félő volt, hogy az itteni napban leég a szám, az pedig komoly következményekkel járhat. Dél körülre a klubban voltunk, felöltöztünk, és támadtunk a vízre. Kellemes 4-5-ös szellő volt, jó 1-2m-es hullámokkal. Csak ne utálnám ennyire a sós vizet. FRA, IND, POR, HUN alkotta az első edzőcsoportot. Mai célom a cájg gyorsítása, az állítás megtalálása volt. Wilke árboccal és North vitorlával kisérleteztem ismét. Az elején nem voltam nagyon lassú, de maradtam le, főleg az etalonokhoz képest. Ekkor megálltunk, állítás. Gyorsultam, és bírtam tartani a tempót. Jó érzés volt, főleg hogy a szél időközben szépen erősödött tovább 25 knots fölé.
Hosszú.mitegy 3/4 órás kreuz után jött az ajándék, a hátszél. Óriási élmény ekkora hullámok között lavírozni, megtalálni a "gate"-et két hullám között. Nem mindig sikerült, de azért a többiekhez képest nem volt rossz a helyzet. Nyomtunk egy második kört is, melynek végén beálltunk egy nagyobb csapatba. Itt volt Ainslie, Gasper, Trujillo, Devoti és sok mindenki más is. Devoti nagyon gyors volt felfelé, nem tudta senki tartani, még Ainslie sem. Lefelé azért már akadtak gondjai, kapta a 100 métereket.
Mintegy 3 óra elteltével irány kifelé, a szél ekkor nyaldosta a 30 knots-ot. A parton hajómosás viráglocsolóval ( vízhiány ), majd zuhany. Szerdától lesz Clinic, ami annyit tesz, hogy lesz egy edző azoknak, akiknek nincsen rá sok pénzük, mint nekünk. Szerdától vasárnapig tart majd, és Paul McKenzie lesz az instruktor. Sokat remélek ettől a pár naptól, szerdán reggel kiderül, mi is lesz a program.
Hazafelé vásárlás, majd otthon ebéd szerű. A menü kenguru és csirkemell BBQ-n, némi zöldség és krumpli kiséretében. Kis ejtőzés, majd irány a szeretett kardio terem. Hamar letelt az egy óra, és már vacsiztunk is. Beszélés az otthoniakkal, majd ájulás...

Nincsenek megjegyzések: