2008. január 13., vasárnap

2008 január 13. vasárnap - 12 Apostol

Reggel korai kelés, mivel elég messze megyünk ma. Torquay, azaz a szörf city 140 km tőlünk, és az apostolok még onnan is 160 körül. 8 körül indultunk, először bementünk Jonathanért Port of Melbounre-be, majd indultunk. Először átmentünk a szép nagy hídon, ami 2x4 sávos, és a legnagyobb konténerszállító hajók is átférnek alatta. Innen freeway volt, ami autópálya. Tempomat 100km/h-ra belőve. Az eső néha esik, és fúj a szél. Nincs meleg, 20 fok körül, de nem bánjuk, hiszen az egész napot autóban fogjuk tölteni. Alig másfél óra után megérkeztünk Torquay-be, ahol reggeliztünk, majd bevetettük magunkat a shoppingolás örömeibe.


Nekem nagyon nagy csalódás volt a hely. Azt írták, mondták mindenhol, hogy nagy outletek, olcsó árak... Ehhez képest normál bolti árak voltak a normális cuccokra, és még nem volt rá kedvezmény sem, mint sok boltban a városban. Reef, Rip Curl, Quiksilver, Billabong. Csak a leghíresebb márkákat említsem. A Rip Curlnek és a Quiksilvernek volt egy outletje is, amit Joó Fecó segítségével találtunk meg. Gaszton és Jonathan talált sokmindent, de én nem vásároltam csak azért, mert olcsó. Nekem nem volt fogamra való portéka. Sebaj.



Elindultunk tovább a Great Ocean Road-on uticélunk felé. Szép út, kanyargós, és túlnyomó részt a tengerparton fut végig. Az erdőnek remek illata volt, és amikor belül ment az út, alpesi érzésem volt. Jonathan is vezetett, Gasztinak nem volt meg a nemzetközi jogsija, így ő hátul aludt, és néha felriadva megkérdezte, hogy ott vagyunk e már. Láttunk koalát vadon, és mintegy 4 óra múltán el is értük a célt. Gyönyörű képződmény, de az óceán szépen eszi őket, már csak 11-en vannak nem 12-en. Sok a túrista, a szél fúj ezerrel. Persze Gasztonnál nincs pulcsi, bőre mint a csirke. :)

Hazafelé gyorsabb úton mentünk, közben estebédeltünk is egyet. Hazafelé csak 3 óra volt az út. Miután Jonathant kitettük, hazafelé vettük az irányt. Itthon spagetti várt, és némi olvasás után korai alvás ( legalábbis nekem ). Félálomban még hallom, hogy Gaszti röhög a Jóbarátokon....



Nincsenek megjegyzések: